Duurzaamheid

Wij zijn het enige rondvaartbedrijf in de Drechtsteden die varen met de duurzaamste brandstof die er is. Si barone investeert graag in een duurzame toekomst!

Dit uit zich bij ons op vier wijzen: 

  1. Zo zuinig mogelijk: Hoe minder energieverbruik, hoe lager de uitstoot, hoe lager de belasting voor het milieu.
  2. Zo veel mogelijk hernieuwbare energiebronnen: Wij streven naar een circulaire economie, zonder fossiele brandstoffen.
  3. Zo veel mogelijk lokaal & regionaal: Duurzame relaties en samenwerken met lokale ondernemers en overheden zijn de basis waarop wij graag werken.
  4. Zo veel mogelijk het oude behouden, verduurzamen en een nieuwe bestemming geven voor de toekomst: Onze duurzaam gerenoveerde boten passen perfect binnen dit principe.

Sinds 2021 heeft Si Barone een vergunning voor een eigen Ssynfuel+ tankstation, hier zijn we erg blij mee en trots op!

In samenwerking met Aarts Dieseltechniek hebben wij gekozen om over te stappen op hernieuwbare brandstof; Ssynfuel+. Deze brandstof is de schoonste op de markt en verlaagt de uitstoot van CO2 gegarandeerd met 80%! Ook andere schadelijke gassen worden gereduceerd. Het wordt geproduceerd op de Tweede Maasvlakte uit afval-oliën uit de voedselindustrie en is ISCC-EU gecertificeerd.

Daarnaast is duurzaamheid niet alleen iets nieuws maken dat minder brandstof verbruikt, maar ook het oude behouden, verduurzamen en een nieuwe bestemming geven voor de toekomst.

Lieve mensen,

Ook dit jaar vinden in Dordrecht weer de Dordtse December Dagen plaats. Van 10 december 2021 tot en met 9 januari 2022 zal de binnenstad weer extra sfeervol verlicht zijn.

Het is bij ons mogelijk om een privévaart te boeken. Wel onder bepaalde voorwaarden en geheel volgens RIVM-richtlijnen. We varen met dit frissere weer overdekt en de boten kunnen worden verwarmd. Daarnaast liggen er fijne plaids aan boord en kunnen wij tijdens de vaarten een lekker hapje en/of drankje verzorgen van een van onze samenwerkingen. Laat het gerust weten als je wilt varen of hier nog vragen over hebt.

In verband met de scherpere maatregelen kunnen de Dordtse December-avondvaarten helaas niet doorgaan. Alleen kleinschalige privevaarten zijn op dit moment toegestaan. Komende weken gaan we iedereen die nog een ticket had van vorig jaar terugbetalen. Hierover hebben wij onlangs een mail gestuurd.

Voor vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Cari saluti,

Sirio Barone & team