Over ons

Over Si barone

Wij zijn enthousiaste, gastvrije en gepassioneerde Dordtenaren die Dordrecht en de Biesbosch graag van haar mooiste kant willen laten zien, het water! 

Wij verzorgen privé- en shared rondvaarten voor kleine groepen en volledig op maat gemaakte ervaringen aan boord van onze klassieke, luxe boten. Daarnaast varen wij aanvraag als watertaxi in Dordrecht en omstreken. Elke rondvaart is bij ons anders en op maat gemaakt, dit maakt het voor ons bijzonder leuk om te doen.   

Als geboren en getogen Dordtenaar – met Italiaanse vader en Nederlandse moeder – ben ik erg trots op onze mooie stad. Al vanaf jongs af aan vond ik de verhalen van mijn vader, die is geboren in Venetië, erg interessant en mooi. Daarnaast ben ik altijd gek op het water en Dordrecht geweest. Eenmaal op het water geeft dat altijd veel rust en er is zoveel moois in Dordrecht te zien, vooral vanaf het water. 

We kunnen niet wachten om je aan boord te verwelkomen. Benvenuto a bordo! Cari saluti, Sirio Sereno Barone

trotse sponsor

Wij zijn trotse sponsor van Quiet Drechtsteden!

Quiet Drechtsteden verbindt mensen die in armoede leven met bedrijven en particulieren in de regio. Members kunnen zich aanmelden op het platform en via het digitale systeem krijgen zij producten/diensten van de sponsoren en supporters aangeboden. Op deze manier wil Quiet Drechtsteden de armoede in de regio verzachten.

Aan dit mooie initiatief willen wij graag ons steentje bijdragen! Ben je benieuwd naar wat Quiet allemaal doet en wil je hen steunen of sponseren? Kijk voor meer informatie op hun website www.quiet.nl.  

Over ons

Door mijn eerste bijbaan in 2007 bij Villa Augustus kwam ik vanuit mijn passie voor Dordrecht en het water op het idee om ook zelf kleinschalige rondvaarten te gaan verzorgen. Nadat ik en mijn broer de kleine klassieker Nereide hadden opgeknapt volgde er al snel een tweede boot; Fraternitá, dat broederschap betekent. In de periode van 2009 tot en met 2012 hebben wij ook Fraternitá volledig gerestaureerd. Omdat ik wilde groeien en ook luxere vaarten met diner aan boord wilde gaan aanbieden, hield ik mijn ogen open voor een derde klassieker. Totdat ik in de herfst van 2018 de advertentie van Talamod zag, een Iversen uit 1950. Een prachtige klassieke houten boot die in 2,5 jaar tijd tot in elk detail en op duurzame wijze is gerenoveerd door timmerman John van Doorn. Duurzaamheid is niet alleen iets nieuws maken dat minder brandstof verbruikt, maar ook het oude behouden, verduurzamen en een nieuwe bestemming geven voor de toekomst! Talamod sluit hier goed op aan en past perfect binnen de vloot. En ze is een enorme toevoeging gebleken.  

Sinds 2020 jaar is er nog een boot bijgekomen; Elena. Een originele Venetiaanse waterlimousine. Het was altijd al een grote jongensdroom om ooit nog eens een echte Veneziaanse waterlimousine toe te voegen aan de vloot, maar ergens dacht ik dat dit niet reëel was. Totdat ik in mei 2020 een advertentie zag staan van een originele Serenella, precies het model waar ik over droomde. Later in die weken ben ik in gesprek gegaan met partners die mij wilden helpen en nog geen maand later stond ik in Loosdrecht om de boot op te halen. Zo ontzettend bijzonder! 

 

Ik wist gelijk dat ik haar zou vernoemen naar mijn Venetiaanse oma Elena. Die weken daarna lag Elena in de Wolwevershaven te pronken. Dit model van het Italiaanse merk Serenella komt zelden voor buiten Venetië/Italië, laat staan dat ik er in Nederland één zou vinden. Het blijft genieten op deze prachtige waterlimousine! 

Tijdens de lockdown merkte ik dat er behoefte was aan extra ruimte, waardoor wij onze ogen open hielden voor een ruimere boot. Toen wij in 2021 op vakantie waren op een van onze favoriete Italiaanse plekken aan het Lago Maggiore zagen wij een geschikte boot op het Italiaanse meer varen. In diezelfde vakantie raakte ik in gesprek met de eigenaar die de boot ‘toevallig’ wilde verkopen. Nog geen maand daarna kon ik de boot vanuit Italië importeren naar Dordrecht. We noemden haar Felicitá, dat geluk betekent. De renovatie van Felicitá is voor een deel door ons topteam gedaan en we willen hier na het hoogseizoen mee verder gaan. Zo komt er nog een kookgelegenheid aan boord voor live cooking en een nieuwe opbouw met demontabel dak op, zodat je met mooi weer met één grote open kuip kan varen. Tot die tijd kunnen gasten al genieten van deze bijzondere Italiaanse boot. 

Ik ben zo ongelooflijk dankbaar en trots om onze gasten de mooie stad Dordrecht, het Venetië van het Noorden, te laten zien in onze klassieke en elegante boten!  

Cari saluti, 

Sirio Sereno Barone & Team

   

Wij verwelkomen u graag aan boord voor een onvergetelijke rondvaart!

Reserveer nu