Wij zijn enthousiaste, gastvrije en gepassioneerde Dordtenaren die Dordrecht en de Biesbosch graag van haar mooiste kant willen laten zien; het water! 

Wij, team Si Barone, zijn heel erg trots op onze mooie stad Dordrecht! Met klassieke boten verzorgen wij luxe rondvaarten, privévaarten, watertaxi-diensten en arrangementen in Dordrecht en omstreken. Elke rondvaart is bij ons anders en op maat gemaakt, dit maakt het voor de schippers en mij bijzonder leuk om te doen! 

Als geboren en getogen Dordtenaar (‘schapenkop’, met Italiaanse vader en Nederlandse moeder) ben ik erg trots op onze mooie stad! Al vanaf jongs af aan vond ik de verhalen van mijn vader, die is geboren in Venetië, erg interessant en mooi. Daarnaast ben ik altijd gek op het water en Dordrecht geweest. Eenmaal op het water geeft dat altijd veel rust en er is zoveel moois in Dordrecht te zien.

Door mijn eerste baan in 2007 bij Villa Augustus kwam ik op het idee om ook zelf kleinschalige rondvaarten te gaan verzorgen. Nadat ik en mijn broer Nereide hadden opgeknapt volgde er al snel een tweede boot; Fraternita, dat broederschap betekent. In de periode van 2009 tot en met 2012 hebben wij ook Fraternita gerestaureerd. Omdat ik wilde groeien en ook luxere vaarten met diner aan boord wilde gaan aanbieden, hield ik mijn ogen open voor een derde klassieker. Totdat ik in de herfst van 2018 de advertentie van Talamod zag, een Iversen uit 1950. Een mooie klassieke houten boot die in 2,5 jaar tijd tot in details en op duurzame wijze is gerenoveerd door timmerman John van Doorn. Duurzaamheid is niet alleen iets nieuws maken dat minder brandstof verbruikt, maar ook het oude behouden, verduurzamen en een nieuwe bestemming geven voor de toekomst! Talamod past perfect binnen de vloot en is vorig seizoen een enorme toevoeging gebleken.

Sinds vorig jaar is er nog een boot bijgekomen; Elena. Een originele Venetiaanse waterlimousine. Het was altijd al een grote droom om ooit nog eens een echte Veneziaanse waterlimousine toe te voegen aan de vloot, maar ergens dacht ik ook dat dit niet reëel was. Dit model van het Italiaanse merk Serenella komen zelden voor buiten Venetië/Italië, laat staan dat ik er in Nederland eentje zou vinden. Totdat ik in mei 2020 een advertentie zag staan van een originele Serenella, precies het model waar ik over droomde. Later in die weken ben ik in gesprek gegaan met partners die mij wilde helpen en nog geen maand later stond ik in Loosdrecht om de boot op te halen. Zo ontzettend bijzonder! Ik wist gelijk dat ik haar zou vernoemen naar mijn Venetiaanse oma Elena. Die weken daarna lag Elena in de Wolwevershaven te pronken. Ik ben zo ongelooflijk dankbaar en trots om onze gasten de mooie stad Dordrecht, het Venetië van het Noorden, te laten zien in onze klassieke en elegante boten! 

Wij verwelkomen u graag aan boord voor een onvergetelijke rondvaart

Saluti,

Sirio Sereno Barone