Wij zijn enthousiaste, gastvrije en gepassioneerde Dordtenaren die Dordrecht graag van haar mooiste kant willen laten zien; vanaf het water!

Wij, team Si Barone, zijn heel erg trots op onze mooie stad Dordrecht! Met klassieke houten boten verzorgen wij rondvaarten, watertaxi-diensten en arrangementen in Dordrecht en omstreken. Elke rondvaart is bij ons anders en op maat gemaakt, dit maakt het voor de schippers en mij bijzonder leuk om te doen!

Als geboren en getogen Dordtenaar (‘schapenkop’, met Italiaanse vader en Nederlandse moeder) ben ik erg trots op onze mooie stad! Al vanaf jongs af aan vond ik de verhalen van mijn vader, die is geboren in Venetië, erg interessant en mooi. Daarnaast ben ik altijd gek op het water en Dordrecht geweest. Eenmaal op het water geeft dat altijd veel rust en er is zoveel moois in Dordrecht te zien. Door mijn eerste baan in 2007 bij Villa Augustus kwam ik op het idee om ook zelf kleinschalige rondvaarten te gaan verzorgen. Nadat ik en mijn broer Nereide hadden opgeknapt volgde er al snel een tweede boot; Fraternita, dat broederschap betekent. In de periode van 2009 tot en met 2012 hebben wij ook Fraternita samen gerestaureerd. De foto’s hiervan kun je binnenkort terugvinden bij renovatie. Omdat ik wilde groeien en ook luxere vaarten met diner aan boord wilde gaan aanbieden, hield ik mijn ogen open voor een derde klassieker. Totdat ik in de herfst van 2018 de advertentie van Talamod zag, een Iversen uit 1950. Een mooie klassieke houten boot die in 2,5 jaar tijd tot in details en op duurzame wijze is gerenoveerd door timmerman John van Doorn. Duurzaamheid is niet alleen iets nieuws maken dat minder brandstof verbruikt, maar ook het oude behouden, verduurzamen en een nieuwe bestemming geven voor de toekomst! Talamod past perfect binnen de vloot en is vorig seizoen een enorme toevoeging gebleken.

Sinds dit jaar is er nog een boot bijgekomen; Elena. Een originele Venetiaanse waterlimousine. Het was altijd al een grote droom om ooit nog eens een echte Veneziaanse watertaxi te kopen, maar ergens dacht ik ook dat dit niet reëel was. Dit model van het Italiaanse merk Serenella komen ook zelden voor buiten Venetië/Italië, laat staan dat ik er in Nederland eentje zou vinden. Totdat ik in mei een advertentie zag staan van een originele Serenella watertaxi, precies het model waar ik over droomde. Oké ze was wit, dus vroeg ik me af of deze boot wel bij de Si Barone vloot zou passen. Maar verder zo’n ongelooflijk mooi model. Later in die weken ben ik verder in gesprek gegaan met mensen die mij wilde helpen en weken daarna stond ik in Loosdrecht om de boot waar ik jaren over droomde op te halen. Zo ontzettend bijzonder! Ik wist gelijk dat ik haar zou vernoemen naar mijn Venetiaanse oma Elena. Nog geen 2 weken daarna lag Elena in de Wolwevershaven te pronken. Vorige week heeft Elena ook nog eens een hele andere look gekregen, zodat ook zij bij de Si Barone vloot zou passen. Ik ben zo ongelooflijk dankbaar en trots om mensen onze mooie stad Dordrecht, het Venetië van het Noorden, te laten zien in een originele Venetiaanse boot! 

Wij verwelkomen u graag aan boord voor een mooie rondvaart

Saluti,

Sirio Barone