Wij zijn enthousiaste, gastvrije en gepassioneerde Dordtenaren die Dordrecht graag van haar mooiste kant willen laten zien; vanaf het water!

Wij, team Si Barone, zijn heel erg trots op onze mooie stad Dordrecht! Met klassieke houten boten verzorgen wij rondvaarten, watertaxi-diensten en arrangementen in Dordrecht en omstreken. Elke rondvaart is bij ons anders en op maat gemaakt, dit maakt het voor de schippers en mij bijzonder leuk om te doen!

Als geboren en getogen Dordtenaar (‘schapenkop’, met Italiaanse vader en Nederlandse moeder) ben ik erg trots op onze mooie stad! Al vanaf jongs af aan vond ik de verhalen van mijn vader, die is geboren in Venetië, erg interessant en mooi. Daarnaast ben ik altijd gek op het water en Dordrecht geweest. Eenmaal op het water geeft dat altijd veel rust en er is zoveel moois in Dordrecht te zien. Door mijn eerste baan in 2007 bij Villa Augustus kwam ik op het idee om ook zelf kleinschalige rondvaarten te gaan verzorgen. Nadat ik en mijn broer Nereide hadden opgeknapt volgde er al snel een tweede boot; Fraternita, dat broederschap betekent. In de periode van 2009 tot en met 2012 hebben wij ook Fraternita samen gerestaureerd. De foto’s hiervan kun je binnenkort terugvinden bij renovatie. Omdat ik wilde groeien en ook luxere vaarten met diner aan boord wilde gaan aanbieden, hield ik mijn ogen open voor een derde klassieker. Totdat ik in de herfst van 2018 de advertentie van Talamod zag, een Iversen uit 1950. Een mooie klassieke houten boot die in 2,5 jaar tijd tot in details en op duurzame wijze is gerenoveerd door timmerman John van Doorn. Duurzaamheid is niet alleen iets nieuws maken dat minder brandstof verbruikt, maar ook het oude behouden, verduurzamen en een nieuwe bestemming geven voor de toekomst! Talamod past perfect binnen de vloot en is vorig seizoen een enorme toevoeging gebleken. Op naar een heel mooi nieuw seizoen!

Wij verwelkomen u graag aan boord voor een mooie rondvaart

Saluti,

Sirio Barone