Ruime klassieke boot – Felicità

Een ruime klassieke Italiaanse boot

Felicità heeft altijd op het Italiaanse Lago Maggiore gevaren en blijkt sinds afgelopen zomer ook in Dordrecht een enorme aanwinst te zijn. Op de grote, lange bank kun je heerlijk ruim met 12 personen zitten. Door de ruimte is deze klassieker ook geschikt voor grotere groepen. 

Hieronder lees je het verhaal over onze Italiaanse klassieker Felicità. 

 


Klassieke boot

Over Felicità

Felicità – dit betekent geluk in het Italiaans – is een ruime boot van het Italiaanse jachtbouw-bedrijf Cantiere Cislaghi. Deze klassieke boot heeft altijd op het Italiaanse Lago Maggiore gevaren en was jarenlang de boot van restauranteigenaar Richard van La Pescheria. Een van de restaurants op het pittoreske Borromeïsche eilandje Isola dei Pescatori, waar wij regelmatig eten als wij in Italië zijn. 

In 1984 zijn er maar 3 boten in dit klassieke model gemaakt en de andere 2 boten varen nog altijd op het Italiaanse meer. Met een lengte van 10 meter en een breedte van 3 meter is zij erg ruim.

Door de ruimte van de boot en het unieke ontwerp waren we gelijk verkocht toen wij in september 2021 met oud-eigenaar Richard op het Lago Maggiore voeren. Nog geen maand daarna werd de boot vanuit Italië naar onze werkplaats in Dordrecht getransporteerd. 

In de maanden daarna zijn we met het team volop bezig geweest met de renovatie van Felicità. Het houtwerk aan de binnenzijde en onderkant is volledig aangepakt en gerenoveerd en de zithoek is voorzien van nieuwe luxe bekleding. Daarnaast is er ook al snel een duurzamere motor ingebouwd. En er zijn nog plannen voor een nieuwe opbouw met een demontabel dak, zodat je met mooi weer met een geheel open kuip kan varen.

Daarnaast heeft Felicità in maart 2022 een nieuwe Jet Thruster boegschroef gekregen, zodat ze met een geheel stille boegschroef kan maneuvreren in de oude havens van Dordrecht. Ons uiteindelijke doel is een nieuwe hybride aandrijving, zodat we straks duurzaam door de havens en de Biesbosch kunnen varen.

We hopen jullie snel aan boord te verwelkomen van deze Italiaanse klassieker!

Bekijk ook

Andere boten

Wij zijn erg trots op onze vloot van unieke rondvaartboten, die allemaal hun eigen geschiedenis en achtergrond hebben. 

Talamod

Luxe Klassieke boot

Onze prachtig gerenoveerde boot Talamod is een Zweedse Iversen en gebouwd in 1950. In 2019 is zij weer opnieuw in de vaart gebracht als rondvaartboot. Talamod is in 2,5 jaar tijd tot elk detail en op duurzame wijze gerestaureerd.

Elena

Luxe waterlimousine

Elena is in 2020 aan de vloot toegevoegd. Elena is een luxe Venetiaanse waterlimousine die uitermate geschikt is als rondvaartboot in Dordrecht. Daarnaast vaart Elena ook als watertaxi in de Drechtsteden en naar Rotterdam. 

Reserveer nu